תפריטי QR דיגיטליים הם לא רק כלי נוחות, אלא גם פתרון עוצמתי לשיפור היעילות של עסקי המסעדנות. במאמר זה מפורטים היתרונות הכלכליים המרכזיים של יישום תפריטי QR, החל מצמצום עלויות כוח אדם והדפסת תפריטי נייר ועד הגדלת ממוצע ההזמנה והאצת תחלופת השולחנות. חישובים מעשיים מראים כיצד תפריטי QR יכולים לחסוך מאות אלפי שקלים בשנה ולהחזיר את ההשקעה במהירות.
במאמר הקודם דיברנו על היתרונות המרכזיים של שילוב מערכות הזמנה דיגיטליות עם מערכות קופות ותשלום, והדגשנו את ההשפעה המשמעותית שלהן על תהליכי התפעול. עכשיו הגיע הזמן להעמיק במספרים ולבחון כיצד פתרונות כאלה עוזרים לעסקים בכל גודל למצות את הפוטנציאל שלהם.
במאמר זה נציג חישובים ודוגמאות מפורטות אשר ממחישות את היתרונות הכלכליים של תפריטי QR עבור ענף המסעדנות. מחיסכון בעלויות ועד הגדלת ההכנסות – בואו נראה איך השקעה במערכות הזמנה דיגיטליות יכולה לשנות את העסק שלכם.
מערכות הזמנה דיגיטליות לא רק מפשטות את תהליכי העבודה בעסק, אלא יוצרות הזדמנויות חדשות לחיסכון והגדלת הכנסות. בואו ננתח את התחומים העיקריים של היתרונות הכלכליים עם חישובים מעשיים עבור מסעדה ממוצעת בעלת 30 שולחנות, אשר פתוחה כ-300 ימים בשנה.
1. חיסכון בעלויות תפעול
לפני הטמעת תפריט דיגיטלי, המסעדה נדרשה להעסיק 3 מלצרים בכל משמרת, כל אחד עובד 12 שעות ביום בשכר של 50 ש”ח לשעה. העלות היומית של כוח האדם עמדה על 1,800 ש”ח.
עם תפריטי ה-QR, שני מלצרים בלבד יכולים בקלות להתמודד עם אותו עומס עבודה, מה שמפחית את עלויות כוח האדם ל-1,200 ש”ח ביום. החיסכון היומי הוא 600 ש”ח, או 180,000 ש”ח בשנה (600 ש”ח ליום ב 300 ימי עבודה).
תפריטי נייר מסורתיים דורשים עדכונים שוטפים בשל שינויי מחירים, הוספת מנות חדשות או בלאי. בהנחה שעלות עדכון תפריטים רבעונית עומדת על 2,000 ש”ח, המסעדה מוציאה 8,000 ש”ח בשנה על הדפסות תפריטים. תפריטי ה-QR מבטלים הוצאה זו לחלוטין, ומביאים לחיסכון נוסף של 8,000 ש”ח בשנה.
סך כל החיסכון השנתי בעלויות תפעול יעמוד על:
188,000 ש”ח (180,000 ש”ח על כוח אדם + 8,000 ש”ח על הדפסה)
2. גידול בהכנסות העסק
לקוחות שמזמינים לבד נוטים להוציא יותר! תצוגה מושכת של התפריט, אפשרות להתאמה אישית של מנות, תזכורות והצעות אוטומטיות להגדלת הזמנה ותהליך הזמנה נעים בקצב של הלקוח - כל אלה בדרך כלל תורמים לעלייה של עד 25% בחשבון הממוצע.
במסעדה שלנו, עם מחזור יומי ממוצע של 30 חשבונות של 300 ש”ח (3 אורחים בממוצע בשולחן), עלייה של 5% בלבד בגובה החשבון הממוצע (שווה ערך לכך אחד מכל ששה אורחים יזמין סיבוב בירה נוסף אחד) מביאה להכנסה נוספת של כ- 450 ש״ח ביום או כ-135,000 ש״ח בשנה (450 ש”ח ליום ב 300 ימי עבודה).
בימים עמוסים (במסעדה שלנו ישנם כ-60 ימים עמוסים במיוחד, של לפחות 2 סבבים מלאים לכל שולחן במסעדה), קיצור זמן ממוצע של סבב שולחן בשעות של תפוסה מלאה משעתיים (120 דקות) לשעה ו-45 דקות (105 דקות) מאפשר למסעדה לשרת כ-6.1 סבבים נוספים ביום.
כל סבב שולחן נוסף מניב למסעדה הכנסה של 315 ש”ח (גובה החשבון הממוצע אחרי הטמעה של תפריט דיגיטלי), או 1,920 ש״ח ליום. כך שבחישוב שנתי נקבל כ- 115,000 ש״ח (1,920 ש”ח ליום עמוס ב 60 ימים עמוסים).
סך כל הגידול השנתי בהכנסות יעמוד על:
250,000 ש”ח (135,000 ש”ח מהגדלת הצ׳ק הממוצע + 115,000 ש”ח מהאצת קצב השירות).
ובהתחשבות בעלות חומרי הגלם, מקבלים את תוספת הרווח הנקי השנתית של:
175,000 ש”ח (250,000 ש”ח מעלייה בהכנסות - 30% של עלות חומרי הגלם).
3. החזר השקעה (ROI)
נניח שעלות ההטמעה והתחזוקה של מערכת תפריט QR דיגיטלי עבור המסעדה המדוברת בשנה הראשונה היא כ- 17,000 ש”ח, בעוד שבשנים שלאחר מכן העלות עומדת על כ- 12,000 ש”ח בשנה.
בשנה הראשונה ובכל שנה נוספת, המסעדה חוסכת 188,000 ש”ח ומרוויחה 175,000 ש”ח נוספים ברווח הנקי, ובסך הכול נהנית מ- 363,000 ש”ח של יתרונות כלכליים.
לאחר ניכוי עלות ההטמעה והתחזוקה של המערכת, החזר ההשקעה (ROI) בשנה הראשונה עולה על פי 20 (!!!), ובשנים הבאות אף גבוה יותר
4. מחשבון לחישוב כדאיות כלכלית
כדי שכל בעל מסעדה בית קפה, מועדון, פאב או כל עסק קולינרי אחר יוכל להבין בדיוק עד כמה פתרון התפריט הדיגיטלי משתלם לעסק שלו, הכנו עבורכם מחשבון מיוחד. המחשבון מאפשר להזין את הנתונים של העסק שלכם ולקבל חישובים מדויקים על היקף החיסכון השנתי, העלייה בהכנסות, הגידול ברווחים ויחס החזר ההשקעה (ROI), הטמונים בהטמעת הפתרון.
מה תוכלו לחשב?
חיסכון שנתי - הוצאות על שכר עובדים, הדפסת תפריטים ועלויות תפעול נוספות
גידול בהכנסות - בזכות העלייה בסכום ההזמנה הממוצעת, זירוז סבבי השולחנות ועוד
רווח נקי נוסף - מבוסס על נתונים אמיתיים של העסק שלכם
יחס החזר השקעה (ROI) - תוך כמה זמן תוחזר ההשקעה במערכת התפריט הדיגיטלי
למה זה חשוב?
לכל עסק יש צרכים ייחודיים, ורק ניתוח נתונים אמיתי יאפשר לכם לקבל החלטות מושכלות. אנחנו רוצים לחשוף בפניכם באופן גלוי ושקוף איך המערכת יכולה לעזור לעסק שלכם לגדול ולשגשג.
איך זה עובד?
הזינו במחשבון היעילות את הנתונים הבסיסיים על העסק שלכם: מספר השולחנות, סכום ממוצע להזמנה, כמות הזמנות יומית, עלויות עובדים ועוד. המחשבון יבצע את החישובים באופן אוטומטי ויציג בפניכם תמונה ברורה ומדויקת של היתרונות הכלכליים שטמונים במעבר לתפריט דיגיטלי.
מחשבון יעילות
גלו את התועלת שתפריט הדיגיטלי יכול להביא לעסק שלכם!*
* תוצאות החישוב הן משוערות ונמסרות למטרות מידע בלבד. הן אינן מחייבות את בעלי האתר והשירות, ואינן מבטיחות את השגת הערכים שהוצגו.
מערכות הזמנה דיגיטליות, ובמיוחד תפריטי QR, אינן רק טרנד טכנולוגי עולה – הן הפתרון המושלם להעלאת הרווחיות ושיפור חוויית הלקוח במסעדות ובבתי קפה. לאורך המאמר ראינו כיצד השימוש במערכות אלו מוביל לחיסכון משמעותי בעלויות כוח האדם ובעלויות ההדפסה, תוך יצירת אפשרויות חדשות לשיפור ההכנסות.
מהפחתת זמן סבב השולחנות והגדלת ההכנסות הממוצעות להזמנה ועד שיפור השקיפות והגברת שביעות הרצון של הלקוחות – תפריטי QR משנים את חוקי המשחק בתעשיית האירוח והמסעדנות. המספרים מדברים בעד עצמם: השקעה במערכות אלו לא רק מחזירה את עצמה במהירות אלא גם יוצרת ערך משמעותי בטווח הארוך.
הנתונים שהצגנו מוכיחים כי מערכת הזמנה דיגיטלית יכולה להגדיל את הרווח הנקי של מסעדה במאות אלפי שקלים בשנה, וכל זאת תוך שיפור תהליכי העבודה והקלת ניהול העסק. יתרה מכך, ההטמעה של טכנולוגיות כאלו מדגישה חדשנות, משדרת מודרניות ומושכת לקוחות שמצפים לנוחות טכנולוגית כחלק בלתי נפרד מהחוויה הקולינרית שלהם.
במידה והנכם מעוניינים לשלב פתרון של תפריט QR דיגיטלי בעסק הקולינרי שלכם - פנו למומחים של Gravy וקבלו ייעוץ מותאם אישית ועסקית ללא התחייבות >>
בתעשיית האירוח המודרנית, כמעט ולא נותרו פתרונות טכנולוגיים שיכולים להבטיח החזרי השקעה כה משמעותיים כמו התפריטים הדיגיטליים. השקעה במערכת כמו מערכת תפריטי QR דיגיטליים של Gravy מאפשרת לא רק ייעול והפחתת עלויות, אלא גם יצירת הכנסות חדשות בצורה שמוכיחה את עצמה פעם אחר פעם – עם החזר השקעה שיכול להגיע לעשרות מונים.
במאמרים הבאים ננתח מקרים אמיתיים של הטמעת תפריטי QR בעסקים מסוגים שונים ונעמיק עוד יותר בפוטנציאל של פתרונות דיגיטליים לתעשיית ההסעדה והאירוח. הישארו מעודכנים!
מחבר: סטס גלזמן
תמונות: Envato